Thursday, September 3, 2009

I-am trivializat... :)

                Suntem 1.000. Raspanditi prin Bucuresti si prin tara. Chiauni, cu priviri visatoare. Ratacim, care pe la serviciu, care pe acasa sau prin parcuri. Poate suntem in masina, poate ne leganam bebelusul, poate fete, poate baieti, poate nu conteaza! Parem oameni normali, dar azi nu suntem. Nici nu observi din exterior ca, in mintea noastra, gandurile sunt in stand-by. Daca treci pe langa unul dintre cei 1.000, nici nu bagi de seama ca ar fi dinamovist. Doar privirea e putin ciudata si coltul gurii usor ridicat tradeaza ritmul din mintea noastra:

ALE ALE AOOOOOOO...

Suntem imbracati firesc, ne comportam natural, dar in noi e ceva mecanic. Astazi suntem robotizati. Parca ni s-ar fi ars un circuit. La fel ca privirea care sare printre oameni, asa sar in mintea noastra cele 3 cuvinte si cele 3 interjectii. Paradoxal, nu facem caterinca de stelisti, doar ii privim cum ne evita si ochii deja ne joaca in orbite:

ALE ALE AOOOOOOO...

In interiorul nostru linistea afisata nu se regaseste. Desi zbuciumati, nu ne exteriorizam. Din cand in cand, ne mai privim palmele si le mai ridicam usor, miscandu-le discret si ritmat dupa care un fior ne strabate, rememorand trepidatia tobelor si a gardului din ghencea:

ALE ALE AOOOOOOO... VA FUTE DINAMOOOOOO... 

Calculator. Internet. Mania. Player video, dropbox, selectam filmuletul cu pricina, „skip” la primul minut. Boxele la maxim si brusc, toata povestea noastra are o logica. Mintea si imaginile se imbina armonios, ne regasim, ne revenim, incepem sa dam din cap pe ritmul corect, cu mainile sus. Cei din casa zambesc si ne inteleg, in timp ce noi strigam cuvintele care ne-au obsedat si in somn si cand ne spalam pe fata si cand mancam si cand lucram si cand veneam acasa:

ALE ALE AOOOOOOO... VA FUTE DINAMOOOOOO... 
VA FUTE DINAMO! VA FUTE DINAMO! 
VA FUTE DINAMOOOOOOOO...


Precum si variantele:
ALE ALE AOOOOOOO... V-A FUTUT DINAMOOOOOOO
V-A FUTUT DINAMO! V-A FUTUT DINAMO!
V-A FUTUT DINAMOOOOOOOO...

Sau:

ALE ALE AOOOOOOO... NOI SUNTEM DINAMOOOOOOO
NOI SUNTEM DINAMO! NOI SUNTEM DINAMO!
NOI SUNTEM DINAMOOOOOOO...

Iar ecoul ramane, indiferent de ce facem:

ALE ALE AOOOOOOO...

La TV se vorbeste despre derby, iar noi, ascultand atent, auzim perfect:

ALE ALE AOOOOOOO...

Declaratii peste declaratii, comentarii, interviuri, in timp ce noi privim atent si auzim cat se poate de clar: ALE ALE AOOOOOOO...

Unii contesta, unii aproba. Dar stiti ce?...

ALE ALE AOOOOOOO... V-A FUTUT DINAMOOOOOOO

V-A FUTUT DINAMO! V-A FUTUT DINAMO!
V-A FUTUT DINAMOOOOOOOO...

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.